Blog om udsatte unge, misbrug og rusmidler

Misbrugsbehandling til unge med omsorgssvigt, kriminalitetsproblemer og psykiatriske problemstillinger. Det er kernen af indholdet i vores blog.

Her kan du få nyheder og baggrundsviden om unge og rusmidler, udsatte unge, misbrugsbehandling, symptomer på misbrug og stofmisbrug, forældre til unge misbrugere, anbragte unges skolegang, stort og småt fra vores egen hverdag på opholdsstedet og meget mere.

- Rigtig fornøjelse med bloggen.

Interview: 40 års erfaring bag UNG

Hvad er baggrunden for behandlingen på UNG? Vi har interviewet en af initiativtagerene til stedet, Frands Kristensen. Han fortæller, hvordan den nuværende døgnbehandling udspringer af et pionerarbejde med socialt udsatte. Det hele begyndte for mere end 40 år siden…  

Læs mere ...

Hjælp til unge med stofmisbrug - også under corona

Unge kan få hjælp til at kvitte stofmisbrug – også under 2021 coronanedlukning

Før jul kom der igen stramninger og nye retningslinjer fra regeringen på grund af et kraftigt stigende antal smittede med coronavirus. Fra tidligere i corona-krisen ved vi, at mange unge fra ca. 14 år og deres pårørende ikke klar over, at det stadigvæk er muligt at komme i misbrugsbehandling. De tror fejlagtigt, at de kommunale tilbud og opholdssteder med døgnbehandling er lukket eller begrænset i deres tilbud. Men det er ikke tilfældet, overhovedet. Der er stadig hjælp at få. 

Læs mere ...

Undervisning af anbragte unge - spørgsmål til ministeren

Spændende! ALLEREDE idag kom der et skarpt spørgsmål til i Folketinget til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Vi håber, at hun arbejder på, at opholdssteder som UNG får lov til at undervise anbragte børn igen. Det er blevet en mærkesag for medarbejderne på Hjulsøgård UNG for vi ved, at undervisning og uddannelse er de vigtistge faktorer i, at tidligere anbragte unge får et normalt liv.

Læs mere ...

Sommer er højsæson for unge og rusmidler

Mange unge nyder sommerferien med fester og alkohol på et fornuftigt niveau. Men en sommerflirt med MDMA kan blive startskuddet til et hurtigt eskalerende misbrug og afhængighed af rusmidler, advarer eskpert i unge med misbrugsproblemer. Karin Glad er leder af opholdsstedet Hjulsøgård UNG. Her er hendes tre gode og råd til teeangeforældre.

Læs mere ...

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face.