Undervisning af anbragte unge - spørgsmål til ministeren

Spændende! ALLEREDE idag kom der et skarpt spørgsmål til i Folketinget til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Vi håber, at hun arbejder på, at opholdssteder som UNG får lov til at undervise anbragte børn igen. Det er blevet en mærkesag for medarbejderne på Hjulsøgård UNG for vi ved, at undervisning og uddannelse er de vigtistge faktorer i, at tidligere anbragte unge får et normalt liv.

Du kan læse hele spørgsmålet til undervisningsministeren her og optakten til det her.

Helt kort så handler for vores vedkommende om, at vi tidligere har varetaget undervisning af de unge, som bor her. Det var på folkeskoleniveau og foregik i vores skolelokale gennem det, der hedder en hjemmeundervisningsordning. Her førte vores dygtige og erfarne lærer adskillige udsatte elever op til en 9. klasses afgangseksamen. Mange af de unge kommer hertil med ekstremt ringe faglige forudsætninger, idet de ikke har gået i skole i flere år, og i adskillige tilfælde har de haft lange skolepauser pga. forskellige problematikker. Vi oplever, hvordan de i et trygt, afskærmet og garanteret stoffrit miljø meget hurtigt indhenter eller får opdateret deres skolekundskaber og formår at tage den meget vigtige 9. klasses eksamen som er en billet til videre ungdomsuddannelse og job i fremtiden.

Desværre besluttede Folketingets Ombudsmand efter en redegørelse af lovgivningen på området, at opholdssteder uden intern skole ikke må varetage undervisning via hjemmeundervisningsordning. UNG kørte hjemmeundervisning, fordi vi ikke er store nok til at drive en intern skole, som kræver 10 elever. Vi lukkede vores hjemmeundervisning i 2019 og har siden kæmpet for at få lov til at undervise de unge her på stedet igen. Vi arbejder fokuseret på sagen, og vi har flere bolde i luften mht. at løse situationen bedst muligt.

 

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face.