Intensivt samarbejde

Succesfuld behandling af unge med omsorgssvigt, misbrugsproblemer og afvænning af afhængighed af stoffer kræver tid og hårdt arbejde. Det er ikke nogen nem opgave. Og det er ikke kun den unge, der har en hård og intens tid på sit bosted eller i døgnbehandlingen. De arbejder hver især med svære traumer og tunge problematikker som kriminalitet, psykiatriske problemstillinger og afhængighed af for eksempel hash, kokain, heroin, MDMA, ecstasy eller andre stoffer. Nogle har svære abstinenser og skal i afgiftning i starten af opholdet. Det tager vi os af, vi er specialister i afvænning og afgiftning og formår at give vores beboere en ny start på livet som ung og kommende voksen. 

- Vi vil også meget gerne inddrage forældrene eller andre familiemedlemmer i en vigtig del af behandlingen her på opholdsstedet. 

Kontakten med familien er ekstremt vigtig i de tilfælde, hvor det kan lade sig gøre. For de unge uden forældre prøver vi at finde en netværksperson, en faster, mormor eller lignende og sørger for at etablere kontakten. UNG er blot til stede en kort periode af de unges liv. Uden et holdbart netværk er de unge udsatte og sårbare bagefter.

Når familien er engageret, giver det de mest optimale betingelser for succes på den lange bane. For at komme ud af et stofmisbrug, etablere sunde relationer, danne en holdbar base for videre uddannelse. Vi holder derfor fire forældre/netværksweekender om året.

Her samles netværkspersonerne/forældrene (med forældremyndighed) og får undervisning af terapeuter og medarbejdere fra UNG. Weekenderne giver en høj grad af forståelse for, hvad de unge gennemgår. Søndag er eleverne også med, og der er familiesamtaler med en terapeut. Vi tilbyder familiesamtaler efter behov. Som forælder er du til enhver tid velkommen til at ringe til vores familiemedarbejdere.
- Vi er her døgnet rundt.

Brug for hjælp?

Flere gange om ugen ringer bekymrede forældre til UNG for at få hjælp til deres teenager, som måske er ude i et misbrug eller har kriminelle problemer. Vi rådgiver altid forældrene til at søge hjælp i hjemkommunen. Her har den unge en sagsbehandler, der skal hjælpe med at finde den rette behandling.

Kontakt os

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face.