Hverdag og skolegang for unge i døgnbehandling

Ugeskemaet er fyldt ud. Dagene er booket op lige fra vækning 6.30, morgenmad og rengøring til aftenmødet kl. 21.00. Også i weekenderne. Det giver et intensivt og grundigt forløb med bred læring under forskellige aktiviteter i mijøet.

 SKOLE PÅ STEDET

Fra sommerferien 2019 måtte vores velfungerende skoletilbud desværre lukke, da Folketingets Ombudsmand har redegjort for, at opholdssteder ikke må undervise efter en hjemmeundervisnings-ordning. Vi arbejder hårdt på en dispensation til at genoptage vores hjemmeundervisning. Indtil da tilbyder vi skolegang for undervisningspligtige elever i samarbejde med bl.a. en meget kompetent lokal friskole.  Mange af de unge har ikke gået i skole i længere tid og klarer sig dårligt fagligt og socialt. På UNG er vores mål at føre eleverne op til folkeskolens afgangsprøve og hjælpe dem med at få fyldt de faglige huller, der forhindrer dem i at komme videre i uddannelsessystemet. Vi har desuden udslusningselever, som går på ungdomssuddannelser som f.eks. teknisk skole, gymnasiet og VUC. 

RIDNING

Hestestalden og det daglige arbejde med fodring og pasning og vedligeholde af bygningerne på stedet er et godt supplement til behandlingen. De unge oplever, hvordan kontakten med de store dyr og dét at bevæge sig rundt i den vestjyske natur på hesteryg, giver ro og en ny form for nærvær. Vi rider på islandske heste (eller andre rare racer) - altid sammen med en erfaren instruktør.

SPORT

Vi er fysisk aktive. Mountainbike, volleyball, udendørs lege, svømmehal, holdsport og alle mulige andre former for bevægelse er en del af hverdagen. Det er godt for alle at få pulsen op, frigjort endorfiner og rørt musklerne. Det er med til at give en god stemning på stedet og en naturlig træthed, som fører til bedre søvn og øget fysisk og psykisk overskud.

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face.