Hjælp til unge med misbrugsproblemer og omsorgssvigt

For nogle er det det komplet umuligt at være UNG. De har behov for specialiseret hjælp til at lære at leve et godt og ansvarligt voksenliv uden stoffer og vold. Derfor er vi her. UNG har 12 døgnpladser til unge fra 14 år (også + 18-årige) med omsorgssvigt, misbrugsproblemer, kriminelle- og psykiatriske problemstillinger. Vi er et opholdssted med døgnbehandling af udsatte og sårbare unge - nogle kalder det et bosted eller en døgninstitution.

Uanset navnet på vores sted, så bor de unge her. Det er deres hjem i kortere eller længere tid, mens de får professionel og målrettet hjælp til at komme ud af et misbrug af alkohol, hash, amfetamin, MDMA, ecstasy, kokain eller andre euforiserende stoffer.

Samtidig arbejder vi med de øvrige problemer. Det er ofte svære omsorgssvigt, traumer, psykiatriske problemstillinger, familierelationer, almindelig dannelse, uddannelse og alt det, der følger med. Det er en stor mundfuld, men vi oplever meget mange rigtig gode resultater med indsatsen. For vores elever er det livsforandrende. 

Vores medarbejdere er veluddannede og optaget af deres arbejde med målgruppen, som vi har mange års erfaring med. Vi brænder hver især for at hjælpe de unge. Det afspejler sig i stemningen, i husets atmosfære og i vores gode resultater. Vi holder til i en 800m2 stor vestjysk landejendom nær byen Varde. Der er god plads omkring os, og vi bruger naturen og uderummet mange gange om ugen. Vi er, synes vi selv, ret gode til at holde orden i vores omgivelser og i vores hverdag. Eleverne har egne værelser, og vi råder over en hel del udendørs- og indendørs aktiviteter, værksteder, grej til udeliv og sport m.m.

Struktureret hverdag med terapi

Behandlingen for misbrug og omsorgssvigt er gennemtestet og optimeret gennem mange år. Den består af en struktureret hverdag med intensiv gruppeterapi, personlige samtaler, skolegang, erhvervslinje og forskellige former for sport - der er bl.a. heste her på stedet. Vigtigst af alt: vi har et dygtigt og dybt engageret personale.

Vi vil i høj grad de unge. Vi brænder for deres progression og udvikling, og det kan de godt fornemme. Vores unge er mærket og tynget af en opvækst med massive omsorgssvigt, dårlig skolegang med mange huller, komplicerede familieforhold og afhængighed af stoffer som hash, kokain, ecstacy, heroin, MDMA, alkohol og meget andet. Vi behandler stofmisbruget og omsorgssvigt med gennemtestede metoder som er udviklet på baggrund af Hjulsøgård Fondens arbejde gennem årtier. Læs interviewet her, hvis du vil vide mere om vores baggrund

Ja, det virker

- Virker det koncept, tænker du måske. - Det korte svar: JA. Det gør det!
Vi oplever resultaterne hver dag. Vi glæder os over, at vores unge dag for dag bliver mere og mere bevidste og tager ansvar for deres eget og andres ve og vel. De bliver dygtigere til at klare alle aspekter af livet og bliver med små og store skridt frem og tilbage klar til at rykke videre ud i samfundet.
UNG drives af Hjulsøgård Døgnbehandlingsfond med en bestyrelse og en daglig leder ansat til at varetage driften. Derfor er der ingen private økonomiske interesser bag behandlingen.

Kontakt os

Følg os på Facebook

Små og store ting fra vores hverdag. Se, hvad vi har gang i på Face.