Serie om unge og skole: 2: Marius

Serie om unge og skole: 2: Marius

Photo by Peter F. Wolf on Unsplash

Omsorgssvigtede unge med misbrugsproblemer fortæller (uredigeret og anonymt) og om deres skolegang. Den har været præget af fravær, nederlag, mobning og angst for ikke at være god nok. Marius gik i skole på UNG og skriver: “Skole …

Jeg har været i skolen i 9 måneder og været i gang med at tage 9 klasse jeg har aldrig lært så meget fagligt som jeg har her. jeg har sprunget nogen klassetrin over pga. mit misbrug og har aldrig passet min skole Jeg har knoklet på, og gjort hvad jeg kan mens jeg har været her og det er endt med at jeg har bestået min 9 klasse afgangseksamen med karaktererne (02,4,7,12) og det har ikke på nogen måde kunne lade sig gøre hvis jeg havde gået i en normal folkeskole da jeg kom var jeg meget utilfreds og havde det rigtigt skidt men rummeligheden og forståelsen var der fra dag 1 hvis jeg havde brug for at koble lidt af var der plads til det og hvis jeg ikke forstod en opgave kom der forskellige forklaringer til jeg havde forstået det.

Det har også været en kæmpe hjælp at der har været så få i skolen der var altid tid til at få hjælp med mine nederlag og udfordringer angående skole har det betydet rigtig meget at der var så meget tid til en og læreren var motiveret til at hjælpe en min skolegang før jeg kom herop var ikke noget at råbe hurra for jeg passede ikke mine ting sad ude for døren eller oppe på kontoret der var ikke den hjælp jeg havde brug for.

Så jeg koncentrerede mig om alt andet end undervisningen jeg har også været på efterskole i nogen måneder og det samme skete som i folkeskolen det eneste jeg passede var mit misbrug og det gik mere og mere ned af bakke så jeg droppede ud til sidst den her form for undervisning er nærmest den eneste der har virket for mig med de problemstillinger og udfordringer jeg kæmper med.

 

Vil du vide mere?

Er der ledige pladser på UNG?
Vil du besøge os eller høre om vores behandling?

RING: +45 7550 1313