Serie om unge og skole: 4: Mikael

Serie om unge og skole: 4: Mikael

Photo by Ben den Engelsen on Unsplash

Vores unge fortæller uredigeret og anonymt om, hvordan de er at være udsat ung/barn og gå i skole. Denne gang er det Mikael: “Jeg kom her på gården den 7. januar 2019 og på akut den 2. januar hvor man får de værste abstinenser væk og der havde jeg ingen 9. klasse og følte ingen mening med livet og uddannelser osv. Så startede jeg i skole hernede så hurtigt som så muligt, jeg fik en lærer som jeg syntes var pisse hamrende irriterende men det gik.

 

Hun ville virkelig lære mig noget og det tog jeg imod, jeg startede på 1. klasse niveau og begyndte stille og roligt at komme højere og højere op i niveau og inden jeg kom herop der havde jeg prøvede 9. klasse 2 gange men det gik ikke når jeg havde et misbrug jeg skulle passe ved siden af og der var også kriminaliteten som jeg skulle lave for at få penge til stoffer.

Men jeg blev bedre og bedre fagligt og på kun 2 måneder kom jeg op på 9. klasse niveau og jeg var pisse stolt af mig selv og jeg arbejde og arbejde og blev kun bedre. Det har været en af de vigtigste ting i mit liv og bestå min afgangs eksamen det havde jeg aldrig troet jeg skulle for 6 måneder siden, der troede jeg at jeg aldrig skulle gå i skole mere det var der ingen bekendte og familie der troede.

Men nu har jeg bestået det hele og jeg er bare så glad og bare nyder det og går og filosoferer over hvad jeg vil med mit liv nu, jeg vil gerne noget tømrer eller arbejde med mennesker der har været i samme situation som mig.

Men skolen har gjort noget ved mig efter jeg bestod. Jeg har været skoletræt lang tid og det kan jeg stadig godt være nogen dage, så er der dage hvor jeg går på erhverslinjen efter middag klokken 12 og laver praktisk og det har også hjulpet mig med at finde noget energi til at lave noget i skolen så vores lærer er også meget rummelig over for en masse ting.”

Vil du vide mere?

Er der ledige pladser på UNG?
Vil du besøge os eller høre om vores behandling?

RING: +45 7550 1313