Narkotika til salg og folkeskoleelevers risikovillighed….

Narkotika til salg og folkeskoleelevers risikovillighed….

Photo by Altin Fereriae on Unsplash 

 

 

Ligesom den øvrige samfundsudvikling, udvikler det illegale stofmarked sig også. Tilgængeligheden og letheden i anskaffelsen af stoffer, er en vigtig faktor, når vi ser at risikovilligheden stiger blandt de unge. Der er kortere vej mellem tanker og handling, og man kan med lethed anskaffe sig diverse rusmidler på 5 minutter til et aftalt sted. Netop det, afføder endnu mindre refleksion og risikoberegning og netop dette er af én af de mærkbare forskelle i rusmidlerne og dynamikken blandt mennesker, og i særdeleshed blandt unge. Når det er nemt at anskaffe og når prisen er lav og udvalget stort, kommer de unge potentielt i kontakt, med svært afhængighedsskabende rusmidler, så som især benzodiazepin og kokain. Navnlig benzodiazepin, skaber intolerance og afhængighed meget hurtigt og kan samtidig være livstruende – både som middel, men også når man ikke længere ønsker at være i kløerne på det.

På hjulsøgård forstår vi os på de dynamikker som spiller ind ved brug af stoffer og ved afhængighedproblematikker – både de fysiske og de psykiske. Vi har udvidet viden om de værktøjer, som de unge benytter ved stofbrug, og forstår os på værktøjer, som eksempelvis selvskade, som også ofte er en problematik ved misbrug og/eller forbrug af stoffer. Vi forstår at afhængighed og brug af rusmidler er et symptom på en årsag og at det kræver tidlig indsats, i en tidlig alder.
Struktur, ro og forudsigelighed er nogle af de mange nøgleord ved behandling og støtte til mennesker, som kæmper med misbrug.

Lene Søndergaard Mortensen

Sygeplejerske 

Hjulsøgård 

Vil du vide mere?

Er der ledige pladser på UNG?
Vil du besøge os eller høre om vores behandling?

RING: +45 7550 1313